Når dekkes avbestilling av en reise?

Hva skal til for at Utenriksdepartementet innfører et reiseråd, bør du la være å reise på ferie til utlandet på grunn av koronaviruset og hva bør nordmenn på reise i utlandet gjøre i forbindelse med koronaviruset? Når dekkes avbestilling av en reise?

Om du har behov for øyeblikkelig hjelp eller trenger å reise hjem tidligere enn planlagt – ring ditt forsikringsselskaps døgnåpne alarmsentral

Under har vi satt opp litt av informasjonen som reiseselskapene nå informerer om.

Når dekkes avbestilling av en reise?

 • Avbestilling til land der Utenriksdepartementet har gitt reiseråd.
 • Allerede bestilte reiser vil bli dekket om landet eller området får et reiseråd fra Utenriksdepartementet ved din avreise. 

Hva dekkes om jeg blir satt i karantene?

 • Blir du satt i karantene på feriestedet eller reisemålet, dekkes normalt ekstra oppholdsutgifter og ny flybillett hjem om du må bli lenger enn planlagt. 
 • Du har rett på sykemelding og sykelønn om du blir satt i karantene av offentlige myndigheter. Les mer på Nav.no.
 • Karantene som er pålagt av arbeidsgiver, erstattes ikke av reiseforsikringen.
 • Reiseforsikringen dekker heller ikke tapt arbeidsfortjeneste.

Hva gjør jeg om flyet mitt blir kansellert? 

 • Flere land nekter å motta fly som skal mellomlande i land med utbredelse av Koronasmitte. Nye flybilletter dekkes ikke av forsikringen. I dette tilfellet er det flyselskapenes ansvar å få de reisende frem til destinasjonen. 

Hva må jeg tenke på om jeg skal bestille en reise?

 • Det er viktig å følge de rådene som gis fra Folkehelseinstituttet og Utenriksdepartementet om du vil bestille en reise. Et annet godt råd er å bestille flybilletter som er mulig å avbestille eller endre. Det er også viktig at du setter deg godt inn i reisebetingelsene ved bestillinger fremover.  
 • Bestiller du en reise til et land eller område som ikke har reiseråd når du bestiller, men får reiseråd på avreisetidspunktet, dekkes normalt avbestilling.

Hva dekkes om jeg blir syk på reisen?

 • Forsikringen dekker utgifter til behandling og eventuell ny hjemreise om du blir syk under reisen. Det vil også gjelde om du blir syk av Koronaviruset. 

På reise i berørte områder?

 • Følg norske og lokale myndigheters informasjon og anbefalinger.

Det er en stund til jeg skal reise, men nå må jeg betale resten av min ferie. Hva bør jeg gjøre?

Hvis du ønsker å avbestille sommerferien din nå, må du ta direkte kontakt med den du kjøpte reisen av – reisebyrå, reisearrangør, flyselskap eller andre. Forsikringen dekker ikke avbestilling for det beløpet du allerede har betalt.

Hvis du velger å betale det resterende beløpet for reisen, og det foreligger reiseråd fra Utenriksdepartementet på avreisetidspunktet, gjelder avbestillingsforsikringen og dekker det du ikke får refundert av reisearrangør. Hvis det ikke foreligger reiseråd på destinasjonen ved avreisetidspunktet, vil avbestilling ikke bli dekket av forsikringen.

Dette er generelle råd og dekninger.

Ta alltid først kontakt med reiseselskapet og deretter forsikringsselskapet. Reiseforsikringen kan gi dekning for utgifter du ikke får refundert fra reisesarrangør.

Se også reiseråd om Koronaviruset på FHI Folkehelseinstituttet.

OBS: Forsikringen gjelder for hendelser man ikke er kjent med. Dersom du vurderer å bestille reise til et område hvor det er coronavirus, så vil du ikke få avbestillingsdekning av samme årsak.

God tur 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait