Sterk konkurranse på innskuddspensjon

Har dere hatt innskuddspensjonen på anbud i det siste?

Innskuddspensjon består av mer enn bare sparebeløpet! I tillegg til spareprosenten så kommer det både administrasjonskostnader, avtalekostnader, risikopremier og forvaltningshonorarer.

Som forsikringsmegler har vi god oversikt over prisbildet i pensjonsmarkedet, og vi kan røpe at det er store forskjeller i pris.

Innføring av «Egen pensjonskonto» fører til at det er viktig for pensjonsleverandørene å ha bedriftens innskuddspensjon. Nye regler pr 01.01.2021 fører til at pensjonsmidler fra tidligere arbeidsgivere automatisk flyttes over til nåværende arbeidsgivers pensjonsleverandør.

Det fine med Egen pensjonskonto er at arbeidstaker kan velge å forvalte sin innskuddspensjon hos en pensjonsleverandør som han eller hun velger selv (selvvalgt leverandør). Pensjon er følelser, og noen ansatte vil nok selv foretrekke å velge leverandør selv.

Indeksfond eller aktive fond – Hva er best?

Forvaltning er også et viktig element. Har dere en «dyr» aktiv forvaltning på dagens innskuddspensjon? Har dere fått tilbud om å gå over til indeks forvaltning?

Ser vi på de siste 3 årene, så viser det seg at indeksfond har levert bedre avkastning enn de aktive fondene. Imidlertid bør man være ytterst varsom med å bruke historisk avkastning som beslutningsgrunnlag ved valg av aksjefond for fremtiden.

Vi oppfordrer alle bedriftene å sette sin innskuddspensjon på anbud!

Har du spørsmål om innskuddspensjon for din bedrift eller ønsker vi skal kjøre en uforpliktende anbudsrunde for dere? Ta kontakt med oss i Westbroker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...